ПОЛИТИКА УПОТРЕБЕ КОЛАЧИЋА

ПРЕМИЈА ПЛУС („ми“) користи колачиће (cookies) на веб-сајту premijaplus.rs („сајт“). Коришћењем сајта дајете сагласност за употребу колачића. Наша Политика употребе колачића објашњава шта су то колачићи, како их користимо, које су ваше могућности у вези са колачићима као и остале информације о колачићима.

Задржавамо право да у било ком тренутку променимо Политику употребе колачића. Датум на врху странице је датум последње ревизије ове странице. Свака промена Политике употребе колачића ступа на снагу одмах када ревидирану Политику употребе колачића поставимо на сајт. Уколико имате било каква питања, контактирајте нас путем имејла


Шта су то колачићи?

Колачићи су мале текстуалне датотеке које се чувају у вашем рачунару, таблету, мобилном уређају (заједнички названи „рачунар“), како бисте могли да оптимално користите наш сајт. Колачићи чувају у вашем рачунару малу количину података о вашој посети сајту. Они које постављамо и којима приступамо у вашем рачунару познати су као „колачићи првог лица“. Колачиће такође постављају и приступају им неки од наших добављача – трећа лица, па се они називају „колачићи трећег лица“. Колачићи такође могу бити „трајни“ или „сесијски“. Трајни колачићи остају у вашем рачунару или мобилном уређају и када напустите интернет, док се колачићи сесије бришу чим затворите претраживач.

Постоји могућност да изаберете да ли прихватате колачиће мењањем поставки у вашем претраживачу. Међутим, уколико блокирате ову функцију (или подесите да она буде блокирана, што се може учинити у неким претраживачима), нећете стећи потпун утисак о сајту и неке функционалности можда неће радити као што је предвиђено.


Како користимо колачиће?

Када користите и приступате сајту, одређен број колачића може прећи у ваш веб-претраживач. Ми користимо колачиће како бисмо активирали одређене функције сајта. На сајту користимо трајне колачиће и колачиће сесије. У наставку можете прочитати више о колачићима које користимо на сајту.


Основни колачићи

Основне колачиће користимо за верификацију корисника и у циљу спречавања преваре приликом коришћења корисничких налога. Они омогућавају навигацију и коришћење услуга и функционалности сајта. Без ових неопходних колачића, сајт не би функционисао онако како бисмо желели и не бисмо могли да обезбедимо одређене услуге и функционалности сајта.


Колачи везани за обрасце

Када достављате податке путем обрасца који се, на пример, налази на контакт страници или када је у питању образац за коментаре, можда ћемо послати колачиће који ће запамтити податке о кориснику због будуће кореспонденције.


Преференцијални колачићи

Преференцијални колачићи прикупљају податке о оном што сте изабрали и о стварима које волите и омогућавају нам да запамтимо језик или неку другу локалну карактеристику, што нам омогућава да на одговарајући начин подесимо сајт према кориснику.


Колачићи треће стране

У неким посебним случајевима такође користимо и колачиће поузданих трећих лица. У следећем сегменту описано је који колачићи треће стране се могу наћи на овом сајту.

Овај сајт користи Google Analytics као једно од најраширенијих и најпоузданијих аналитичких решења на вебу које нам помаже да схватимо како користите веб-сајт и како можемо да побољшамо ваше искуство. На пример, аналитички колачићи показују нам које странице сајта су најчешће посећене, помажу нам да евидентирамо евентуалне потешкоће које сте имали са сајтом, итд. Аналитички колачићи омогућавају нам да видимо опште обрасце коришћења сајта, не само како га користи једна особа. Податке са аналитичких колачића користимо за анализу посећености сајта, али не испитујемо ове податке ради идентификације одређеног корисника. За више информација о колачићима Google Analytics, погледајте званичну страницу Google Analytics. Да бисте искључили опцију давања података заGoogle Analytics, поступите према следећим инструкцијама: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

На овом сајту такође користимо дугмад за друштвене мреже и/или софтверске додатке (плугин-ове) који вам омогућавају да се повежете са својом друштвеном мрежом на различите начине. Да би то функционисало, сајтови друштвених мрежа, на пример фејсбук, постављају колачиће преко нашег сајта који се могу користити за побољшање вашег профила на њиховом сајту или као допуна подацима које они чувају за различите сврхе, као што је приказано у њиховим политикама заштите приватности. Колачићи за друштвене мреже користе се да вам омогуће да странице и садржај на нашем сајту за који сматрате да је интересантан поделите са другима преко друштвених мрежа трећих лица и других веб-сајтова. Ови колачићи такође се могу користити за оглашавање.


Рекламни колачићи

Рекламни колачићи се постављају за сврхе оглашавања. Они прикупљају податке о вашим активностима на овом сајту и другим веб-сајтовима како би обезбедили циљано оглашавање.


Ваше опције у вези са коришћењем колачића

Уколико желите да обришете колачиће или да дате инструкције вашем веб-претраживачу да обрише или одбије колачиће, посетите странице за помоћ на вашем веб-претраживачу:

Google Chrome
Internet Explorer
Firefox

За све остале веб-претраживаче, посетите званичну веб-страницу вашег веб-претраживача.

Напомињемо да уколико су колачићи блокирани, све функционалности сајта неће радити како је предвиђено.

Више о колачићима можете сазнати на: http://www.allaboutcookies.org/


Контакт подаци

Уколико имате додатних питања можете нам се обратити на следећу адресу:
Премија Плус ДОО, друштво за посредовање у осигурању
Краља Петра 32/3, 11 000 Београд
011/2028-465
[email protected]