POLITIKA UPOTREBE KOLAČIĆA

Ažurirano: 05. avgust 2019.

PREMIJA PLUS („mi“) koristi kolačiće (cookies) na veb-sajtu https://premijaplus.rs/ („sajt“). Korišćenjem sajta dajete saglasnost za upotrebu kolačića. Naša Politika upotrebe kolačića objašnjava šta su to kolačići, kako ih koristimo, koje su vaše mogućnosti u vezi sa kolačićima kao i ostale informacije o kolačićima.

Zadržavamo pravo da u bilo kom trenutku promenimo Politiku upotrebe kolačića. Datum na vrhu stranice je datum poslednje revizije ove stranice. Svaka promena Politike upotrebe kolačića stupa na snagu odmah kada revidiranu Politiku upotrebe kolačića postavimo na sajt. Ukoliko imate bilo kakva pitanja, kontaktirajte nas putem imejla [email protected].

Šta su to kolačići

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se čuvaju u vašem računaru, tabletu, mobilnom uređaju  (zajednički nazvani „računar“), kako biste mogli da optimalno koristite naš sajt. Kolačići čuvaju u vašem računaru malu količinu podataka o vašoj poseti sajtu. Oni koje postavljamo i kojima pristupamo u vašem računaru poznati su kao „kolačići prvog lica“. Kolačiće takođe postavljaju i pristupaju im neki od naših dobavljača – treća lica, pa se oni nazivaju „kolačići trećeg lica“. Kolačići takođe mogu biti „trajni“ ili „sesijski“. Trajni kolačići ostaju u vašem računaru ili mobilnom uređaju i kada napustite internet, dok se kolačići sesije brišu čim zatvorite pretraživač.

Postoji mogućnost da izaberete da li prihvatate kolačiće menjanjem postavki u vašem pretraživaču. Međutim, ukoliko blokirate ovu funkciju (ili podesite da ona bude blokirana, što se može učiniti u nekim pretraživačima), nećete steći potpun utisak o sajtu i neke funkcionalnosti možda neće raditi kao što je predviđeno.

Kako koristimo kolačiće

Kada koristite i pristupate sajtu, određen broj kolačića može preći u vaš veb-pretraživač. Mi koristimo kolačiće kako bismo aktivirali određene funkcije sajta. Na sajtu koristimo trajne kolačiće i kolačiće sesije. U nastavku možete pročitati više o kolačićima koje koristimo na sajtu.

Osnovni kolačići

Osnovne kolačiće koristimo za verifikaciju korisnika i u cilju sprečavanja prevare prilikom korišćenja korisničkih naloga. Oni omogućavaju navigaciju i korišćenje usluga i funkcionalnosti sajta. Bez ovih neophodnih kolačića, sajt ne bi funkcionisao onako kako bismo želeli i ne bismo mogli da obezbedimo određene usluge i funkcionalnosti sajta.

Kolači vezani za obrasce

Kada dostavljate podatke putem obrasca koji se, na primer, nalazi na kontakt stranici ili kada je u pitanju obrazac za komentare, možda ćemo poslati kolačiće koji će zapamtiti podatke o korisniku zbog buduće korespondencije.

Preferencijalni kolačići

Preferencijalni kolačići prikupljaju podatke o onom što ste izabrali i o stvarima koje volite i omogućavaju nam da zapamtimo jezik ili neku drugu lokalnu karakteristiku, što nam omogućava da na odgovarajući način podesimo sajt prema korisniku.

Kolačići treće strane

U nekim posebnim slučajevima takođe koristimo i kolačiće pouzdanih trećih lica. U sledećem segmentu opisano je koji kolačići treće strane se mogu naći na ovom sajtu.

Ovaj sajt koristi Google Analytics kao jedno od najraširenijih i najpouzdanijih analitičkih rešenja na vebu  koje nam pomaže da shvatimo kako koristite veb-sajt i kako možemo da poboljšamo vaše iskustvo. Na primer, analitički kolačići pokazuju nam koje stranice sajta su najčešće posećene, pomažu nam da evidentiramo eventualne poteškoće koje ste imali sa sajtom, itd. Analitički kolačići omogućavaju nam da vidimo opšte obrasce korišćenja sajta, ne samo kako ga koristi jedna osoba. Podatke sa analitičkih kolačića koristimo za analizu posećenosti sajta, ali ne ispitujemo ove podatke radi identifikacije određenog korisnika. Za više informacija o kolačićima Google Analytics, pogledajte zvaničnu stranicu Google Analytics. Da biste isključili opciju davanja podataka za Google Analytics, postupite prema sledećim instrukcijama: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Na ovom sajtu takođe koristimo dugmad za društvene mreže i/ili softverske dodatke (plugin-ove) koji vam omogućavaju da se povežete sa svojom društvenom mrežom na različite načine. Da bi to funkcionisalo, sajtovi društvenih mreža, na primer fejsbuk, postavljaju kolačiće preko našeg sajta koji se mogu koristiti za poboljšanje vašeg profila na njihovom sajtu ili kao dopuna podacima koje oni čuvaju za različite svrhe, kao što je prikazano u njihovim politikama zaštite privatnosti. Kolačići za društvene mreže koriste se da vam omoguće da stranice i sadržaj na našem sajtu za koji smatrate da je interesantan podelite sa drugima preko društvenih mreža trećih lica i drugih veb-sajtova. Ovi kolačići takođe se mogu koristiti za oglašavanje.

Reklamni kolačići

Reklamni kolačići se postavljaju za svrhe oglašavanja. Oni prikupljaju podatke o vašim aktivnostima na ovom sajtu i drugim veb-sajtovima kako bi obezbedili ciljano oglašavanje.

Vaše opcije u vezi sa korišćenjem kolačića

Ukoliko želite da obrišete kolačiće ili da date instrukcije vašem veb-pretraživaču da obriše ili odbije kolačiće, posetite stranice za pomoć na vašem veb-pretraživaču:

                Google Chrome

                Internet Explorer

                Firefox

 

Za sve ostale veb-pretraživače, posetite zvaničnu veb-stranicu vašeg veb-pretraživača.

Napominjemo da ukoliko su kolačići blokirani, sve funkcionalnosti sajta neće raditi kako je predviđeno.

Više o kolačićima možete saznati na: http://www.allaboutcookies.org/


KONTAKT PODACI

Ukoliko imate dodatnih pitanja možete nam se obratiti na sledeću adresu:
Premija Plus DOO, društvo za posredovanje u osiguranju
Kralja Petra 32/3, 11 000 Beograd
011/2028-465
[email protected]